Vesti -

"Kriza neće trajati samo ove godine, važno da svi koji mogu rade"

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović navela je da kriza neće trajati samo ove godine, da će i naredna biti izazovna i da je važno da svi koji mogu rade.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, uroszunic
Foto: Depositphotos, uroszunic

"Кriza neće trajati samo ove godine. I naredna će ekonomski biti izazovna i zato je važno da svi koji mogu rade. Prema procenama Svetske banke i MMF-a, Srbija kao mala zemlja sa elastičnom ekonomijom imaće najmanji pad BDP-a", rekla je ona.

Navela je da je za Srbiju važno da niko od kreditora nije odustao i da se pokreću novi infrastrukturni projekti, kao što je izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština, za koji se ove godine raspisuje tender, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Nijedno gradilište u Srbiji nije zatvoreno i na današnji dan 5.700 radnika radi samo na velikim infrastrukturnim projektima. Važno je da učinimo sve da ostanemo nezaraženi i da svi koji mogu rade, jer je to pitanje opstanka ekonomije", izjavila je Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, rekla da sve države sveta, pa i Srbija, trpe i ekonomske posledice pandemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.