Vesti -

Država pomaže programe za zaštitu potrošača sa 20 miliona dinara

Beograd -- Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača za 2020. godinu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos, artursz
Foto: Depositphotos, artursz

Za to je ukupno obezbeđeno 20 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Rok za podnošenje prijava predloga programa je 27. jul. Predviđeno je da udruženje za zaštitu potrošača koje konkuriše za sredstva može da predloži samo jedan program, dok maksimalni iznos koji može biti odobren po predlogu programa iznosi tri miliona dinara.

Pravo učešća na konkursu, kao podnosilac prijave predloga programa ima udruženje koje je upisano u Evidenciju udruženja i saveza udruženja za zaštitu potrošača, koju vodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, čije je sedište u regionu za koji konkuriše i koje nema dug po osnovu javnih prihoda na dan podnošenja prijave predloga programa.

Kako je precizirano, predlog programa podnosi se samo za jedan region i to tako da udruženje za zaštitu potrošača, podnosilac prijave predloga programa, ima sedište u regionu na kojem će se program sprovoditi.

Kako bi se osiguralo da programi za koji su planirana podsticajna sredstva pokrivaju čitavu teritoriju Srbije, od maksimalno raspoloživih sredstava finansiraju se izabrani programi i to za region Vojvodine, Šumadije i zapadne Srbije, južne i istočne Srbije i region Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.