Vesti -

"Držimo finansije pod kontrolom, prvi put ćemo preteći Hrvatsku"

Ozbiljno smo pristupili ekonomskim merama, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je država preuzela sve na sebe i to uradila.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

On je za RTS rekao i da će oko 7. jula biti isplata poslednjeg (trećeg) minimalaca.

"Rekli smo - isplatićemo minimalac za tri meseca, preuzeli smo sve na sebe i to smo uradili. Za onih 100 evra za koje su nas svi napadali, isplatili smo za više od šest miliona građana", rekao je Vučić i dodao da je zemlja imala defalciju u prethodnom periodu što pokazuje kolika je snaga naše ekonomije.

"Juče sam razgovarao sa Martinom (predstavnik MMF). MMF je spustio prognozu za evrozonu i sve ostale su mu prognoze pesmističnije. Jedina zemlje za koju nisu spuštali projekciju je Srbija. To zanači da držimo svoje finansije pod kontrolom da možemo da isplaćujemo plate i penzije", naglasio je on.

"Diskretno su rekli da bi možda mogli delimično da sa saglase sa našim prognozama koje su još bolje, ali da Srbija ne treba toliko da štrči. Mnogo je važno da pokažemo da imamo snage i energije i mogućnosti da smo u stanju da zemlju vodimo na uspešan način i po planu da plata bude 900 evra, a penzije 400, 450 evra", rekao je i dodao:

"U poslednjih pet godina uspeli smo da preteknemo sve u regionu i po prvi put ćemo preteći i Hrvatsku po BDP i privrednom rastu. To je velika pobeda za nas u regionu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.