Vesti -

Cena karte se neće menjati: U Pančevo stigli novi ekološki autobusi

Pančevo -- U Pančevo je stigao još jedan kontigent novih ekoloških autobusa budućeg preduzeća za javni prevoz putnika "Pantransport".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Pancevo.rs
Foto: Pancevo.rs

U pitanju su najmoderniji ekološki autobusi, objavljeno je na zvaničnoj internetskoj prezentaciji Grada Pančeva.

Grad Pančevo je kroz javno-privatno partnerstvo obezbedio 60 novih autobusa. Kako je navedeno, do 15. juna stići će i ostali autobusi i preduzeće "Pantransport" će preuzeti obavljanje javnog prevoza u okviru javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grada Pančeva i dosadašnji prevoznik JKP "Autotransport" Pančevo prestaje da postoji.

Među obavezama "Pantransporta" je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva podseća da je prvih deset mini autobusa stiglo pre desetak dana, a da je sada stiglo prvih 14 velikih autobusa.

"Dolaskom autobusa preduzeća "Pantransport" koji je privatan partner Gradu Pančevu u realizaciji javno-privatnog partnerstva vezanog za komunalnu delatnost javnog saobraćaja počinje realizacija investicije vredne više od milijardu i 200 miliona dinara. Ovaj projekat je od ogromnog značaja za naše sugrađane i za grad Pančevo. Naši sugrađani će dobiti jedan komforan, najmoderniji javni prevoz sa savremenim sistemom naplate karata i siguran sam da će ovo preduzeće zajedno sa Gradom učiniti sve da naši dragi Pančevci dobiju tačan i kvalitetan javni prevoz", izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Radomir Vidojević, direktor "Pantransporta" kaže da počinje nova era javnog prevoza u Pančevu.

"Sve ovo što smo imali do sada je dijametralno različito od onoga što ćemo mi napraviti na planu organizacije prevoza i naplate karata u budućem vremenu. Što se cene karata tiče, njih određuje tržište i cene goriva, ali očekujemo da se one neće menjati u narednom periodu", izjavio je Radomir Vidojević.

Foto: Pancevo.rs
Foto: Pancevo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.