Vesti -

Šta bi trebalo da znate ako ste otvorili namenski račun za 100 evra?

Beograd -- U petak 15. maja počele su prijave za jednokratnu pomoć svim punoletnim državljanima Srbije u iznosu od 100 evra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, VAKSMANV101
Foto: Depositphotos, VAKSMANV101

Ukoliko se još niste prijavili, to možete učiniti do 5. juna.

Oko pola miliona građana dnevno dobije ovaj novac, a tom dinamikom svi prijavljeni bi trebalo da 100 evra na računu imaju do 7. juna.

Nekima 100 evra u dinarskoj protivrednosti legne na račun bez obaveštenja, a drugi dobijaju poruku u kojoj, između ostalog, piše "covid 19 uplata".

Mnogi nestrpljivo iščekuju ovaj novac, a ukoliko niste sigurni da li je već legao na vaš račun, to možete vrlo jednostavno proveriti na sajtu na kom ste se prvobitno i prijavili za novčanu pomoć.

Proces provere je veoma jednostavan, a potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/ izaberete opciju "Provera statusa prijave".

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Nakon toga potrebno je da unesete vaš JMBG i broj lične karte, nakon čega ćete dobiti obaveštenje o statusu vaše prijave.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Mnoge zanima da li sredstva sa namenskog računa moraju da podignu u banci ili mogu da se direktno preusmere na razna plaćanja.

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.