Vesti -

Nema pauze na akumulaciji Svračkovo: U vreme korone radnici na relaciji kuća – posao

Arilje -- Iako celim svetom vlada strah od koronavirusa, najveće gradilište u zapadnoj Srbiji ipak nije stalo.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Svi radovi na velikoj akumulaciji „Arilje - profil Svračkovo“ teku ovih dana po predviđenom planu, i na gradilištu je svakodnevno 70 ljudi.

"Ovih dana majstorske ekipe betoniraju vodozahvatnu kulu, ulaznu građevinu na velikom tunelu i saniraju levu obalu, tamo gde se postavljaju sidra. Radnici su se na ovom gradilištu sakupili početkom marta i predano posluju u velikom tunelu, na pet pozicija. To je posao započet prošle godine", kaže inženjer Zoran Barać, direktor JP "Rzav".

Smena ovih ljudi završava se oko 18 sati po podne, posle čega se graditelji vraćaju u svoje naselje, oko kilometar nizvodno, prema Arilju.

"Radnici računaju da su tu najsigurniji, i ne idu nikuda. Na radovima u Kuli posluje i ekipa od osmorice armirača i betonjera iz BiH koji su ovde radili i prošle godine, i svoj deo posla obavljaju veoma dobro", kazao je Barać.

Ovaj projekat vredan je 62 miliona evra, devet desetina finansirano je iz državnog budžeta. Ova veštačka ustava čuvaće vrhunsku planinsku vodu za sušne dane i moći će da pruži 2.500 litara pijaće vode u sekundi nizvodnim potrošačima u Arilju, Požegi, Lučanima, Čačku i Gornjem Milanovcu.

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.