Vesti -

Održan sastanak tima za sprovođenje programa ekonomskih mera

Beograd -- Danas je održan sastanak tima za sprovođenje programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa kovid 19.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

Sastanak je održao ministar finansija Siniša Mali.

Sastanku su prisustvovali guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, kako je prethodno i najavljeno.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera, objavilo je Ministarstvo finansija na svom sajtu.

Naredni sastanak je zakazan za sredu 8. april, kada će se predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke za preciziranje tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, podsećaju iz Ministarstva finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.