Vesti -

Dedinje 2 početkom leta 2021. spremno za useljenje

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da brzo napreduju radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFRMISANJE GRADA BEOGRADA
Foto: TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFRMISANJE GRADA BEOGRADA

Vesić, koji je danas obišao radove, naveo je da se poslednjih decenija nije više ulagalo u zdravstvene objekte u Beogradu, kao što se ulaže u ovom periodu.

Podsetio je da se na izgradnju "Dedinja 2" čekalo decenijama, te ocenio da radovi napreduju brzo i da je za to najviše zaslužan direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić.

"Sledeće Sretenje oni će dočekati u zgradi koja će već biti pod krovom, možda će se već tada i opremati, i to je najbolji i najveći poklon koji zaposleni ove zdravstvene ustanove mogu da dobiju", rekao je Vesić.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić je rekao da je srećan kada vidi kojom se dinamikom gradi "Dedinje 2". "Ovo je nekada bila 'Bojićeva rupa' koja je više od 17 godina čekala da radovi počnu", dodao je Bojić.

Naveo je da se verovatno u istoriji građevinarstva i medicinske struke nije desilo da se u neposrednoj blizini nalaze veliko gradilište i velika bolnica, a da oboje funkcionišu i da niko nikom ne smeta.

"Da radnici rade danonoćno, a da bolnica prošlu godinu završi s najvećim brojem operacija na srcu u Evropi", rekao je Bojić.

Dodao je da će u neposrednoj blizini biti napravljena garaža i helidrom kako bi se i kopnenim i vazdušnim putem moglo doći do bolnice.

Direktor Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da radovi na izgradnji Instituta "Dedinje 2" napreduju sjajno.

"Za sada nemam apsolutno nikakav razlog da sumnjam da će ovaj posao biti završen na vreme", dodao je Blagojević.

Podsetio je da je kamen temeljac za "Dedinje 2" položen u junu prošle godine i da je rok za završetak radova dve godine.

"Očekujem da ćemo početkom leta 2021. godine ovde već imati spreman objekat za useljenje koji će biti i opremljen potpuno novom opremom", rekao je Blagojević. Radove na izgradnji "Dedinja 2" obišao je i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.