Vesti -

"Napravili smo ambijent da investitori mogu da zarađuju a radnici obezbede primanja" VIDEO

Bečej -- Otvoren je novi pogon fabrike Knott Autoflex Yug d.o.o. u Bečeju, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

U novi pogon je investirano 7,5 miliona evra, a biće zaposleno 82 radnika.

Svečanosti prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić, kojeg su, po dolasku, ispred fabrike dočekali rukovodstvo kompanije i zaposleni, ali i veliki broj građana Bečeja i okoline. Vučić je građanima zahvalio što su ga sačekali u tom broju, a interesovalo ga je da li ima posla u Bečeju i šta još treba da se uradi za građane u tom mestu.

Odgovor meštana bio je da se "gradi na sve strane i da sve ide u dobrom pravcu".

Na pitanje šta im nedostaje, naveli su da je potrebno uraditi trotoare u pojedinim ulicama, kao što su Novosadska i Uroša Predića, kao i da bi trebalo uraditi put prema Gradištu i Radičeviću.

Vučić je zatim imao sastanak sa rukovodstvom fabrike, a potom je obišao glavnu halu fabrike u kojoj je razgovarao sa radnicima, kao i novootvoreni pogon za toplo cinkovanje.

Predsednik Vučić rekao je da je srećan zbog otvaranja pogona i dodao da je bilo potrebno mnogo rada i 7,5 miliona evra da se tu otvori novi pogon i zaposli novih 64 ljudi.

"Ovo je moj drugi obilazak kompanije u Bečeju. Drago mi je da ljudi koji su investirali, nastavljaju sa investiranjem, i to pokazuje da su zadovoljni uslovima i da smo napravili dobar ambijent u kojem oni mogu dalje da rade i zarađuju, a radnici da imaju bilja primanja i bolju budućnost za svoju decu", poručio je Vučić.

"A, mi smo ovde, jer smo malo, koliko smo mogli, pomogli u ovome i ponosan sam na ulogu države Srbije. Trudimo se da ne kasnimo sa davanjima, kao i da u izdavanju dozvola, i ostalim vidovima podrške, ne zaostajemo za najrazvijenijim zemljama sveta", rekao je Vučić.

"Toplo cinkovanje nismo mogli da radimo u Srbiji, ovo je veliki napredak za nas, jer smo to dosad radili u okolnim zemljama", istakao je predsednik.

On je najavio da će se raditi i obilaznica oko Temerina, što će žiteljima Bečeja i okoline olakšati put do Novog Sada, kao i brza saobraćajnica od Sombora do Kikinde.

Novi pogon 7,5 miliona evra

Kompanija Knott Autoflex Yug proizovodi delove za auto-prikolice. Ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra.

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standarduma zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju. Inače, fabrika Knott Autoflex Yug je u februaru 2017.godine otvorila novi pogon za proizvodnju delova za autoprikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Preduzeće Knott Autoflex Yug postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija Autoflex Knott iz Kečkemeta u Mađarskoj i Knežev group iz Srbije u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija je 2011.godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme ATB Sever iz Subotice. Od 2003. godine u fabriku Knott Autoflex Yug uloženo je 19,5 miliona evra, a u Autoflex Livnicu 4,5 miliona evra. Kompanija Knott Autoflex Yug ima 520 zaposlenih, a u 2019.godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira izvozei na tržište EU, Izraela, Rusijue, Turske i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.