Vesti -

Raspisano devet konkursa za medijsko finansiranje

Beograd -- Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu za koje je opredeljeno 274 miliona dinara.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: depositphotos, scanrail
Foto: depositphotos, scanrail

Konkursi, koji traju do 10. januara 2020. godine, raspisani su za finansijsku podršku medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, unapredjivanja profesionalnih i etičkih standarda.

U saopštenju ministarstva se navodi da pravo učešća imaju izdavači čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe, pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo kulture i informisanja je pozvalo novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da pisanim putem dostave svoje predloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.