Vesti -

Bez naknade preko granice: Godinu dana besplatnog prevoza za teretnjake

Beograd -- Najavljena je realizacija jednogodišnjeg pilot-projekta za obavljanje prevoza tereta bez plaćanja naknade za korišćenje puteva, od jula naredne godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, rasica
Foto: Ilustracija, Depositphotos, rasica

Na sastanku Mešovite komisije za međunarodni drumski prevoz putnika i stvari između delegacija Srbije i Bugarske je konstatovano da je drumski saobraćaj dominantan u ostvarenoj bilateralnoj robnoj razmeni Srbije i Bugarske.

Uočeno je i da je razvoj trgovinskih odnosa između dve zemlje važan preduslov za povećanje obima drumskog prevoza, stoji na sajtu PKS.

Delegaciju Republike Srbije predvodio je Saša Stojanović, pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, a delegaciju Republike Bugarske Bojko Ranovski, izvršni direktor u Upravi za drumski transport, prenosi eKapija.

U oblasti prevoza tereta dogovoreno je da se od 1. jula 2020. godine, na godinu dana, realizuje pilot-projekat koji predviđa obavljanje prevoza tereta za/iz trećih zemalja bez dozvola, a da će kontingent dozvola za/iz treće zemlje za 2020. iznositi 800 dozvola bez plaćanja naknade za korišćenje puteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.