Vesti -

Izgradnjom Moravskog koridora dobija se još 100 hektara privredne zone

Kraljevo -- Gradsko veće Kraljeva formiralo je komisiju za procenu i prodaju građevinskog zemljišta koje se nalazi pored sportskog aerodroma.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

To zemljište će biti ponuđeno na prodaju kraljevačkim privrednim subjektima.

"Procenjena vrednost zemljišta je oko 66.000.000 dinara i očekujemo da ćemo vrlo brzo dobiti novog subjekta na teritoriji grada Kraljeva.Ulaganjem sredstava, zajedno Ministarstvom privrede,učinili smo lokaciju atraktivnom i funkcionalnom i sada kraljevačke firme mogu ovde da grade nove proizvodne pogone, a grad da prodajom zemljišta ostvari nov prihod u budzetu", rekao je za RINU, gradonačenik Kraljeva Predrag Terzić.

Regulacijom Zapadne Morave, kao sastavnog dela projekta izgradnje Moravskog koridora, biće obezbeđeno novih 100 hektara zemljišta na atraktivnoj lokaciji blizu grada i važnih saobraćajnica, uključujući i Moravski koridor, što otvara mogućnost još bržeg privrednog razvoja grada Kraljeva.

Pored toga, naglasio je Terzić, u budzetu će se obezbediti značajna finansijska sredstva za nove investicije.

Prethodno,polovinom novembra ove godine, Gradsko veće u Kraljevu donelo je odluku o otuđenju pet hektara zemljišta na Sportskom aerodromu za 55 miliona dinara. Zemljište su kupile firme "Pekom inženjering" i CIP centar za informatički inženjering, koje bi na proleće sledeće godine trabalo da započnu gradnju dva proizvodna pogona.

Prema rečima gradonačelnika Terzića, još jedna kraljevačka firma zainteresovana je za kupovinu pet hektara zemljišta koje se nalazi sa druge strane severne obilaznice i očekuje se skorija finalizacija ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.