Vesti -

Rekonstruisano 11 železničkih stanica

Beograd -- "Infrastrukture Železnice Srbije" su saopštile da je završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na "Barskoj pruzi", između Resnika kod Beograda i Valjeva.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Popravljene su fasade i krovovi staničnih zgrada, promenjena je stolarija, uređene su prostorije, stanični platoi i zelenilo, popravljene su ili zamenjene instalacije, postavljena stanična oprema i uklonjeni su ruinirani objekti, nabraja se u saopštenju.

Taj posao je obavljen uz saradnju društveno-odgovornih kompanija koje su besplatnim radom podržale uređenje železničkih stanica.

Kompanija "Raj Švelen" je rekonstruisala stanicu Bela Reka, "AŽD" Barajevo, "Progres" stanice Stepojevac i Lajkovac, "Sloga" Vreoce i Lazarevac, "Signaling stanicu" Veliki Borak, kompanija "Milenijum" stajalište Barajevo Centar i stanicu Slovac, Institut "Mihajlo Pupin" stanicu Divci, a "Galeb" stanicu Valjevo.

Uređenje železničkih stanica je počelo 2018. godine na modernizovanim prugama i najznačajnijim železničkim pravcima. Samo ove i prošle godine ukupno će se rekonstruisati više od 100 staničnih objekata što košta 300 miliona dinara, saopšteno je.

Pruga Beograd-Valjevo je modernizovana 2017. godine što je plaćeno iz ruskog kredita. Tom prugom vozovi sada idu brzinom do 100 kilometara na sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.