Vesti -

Nastavlja se proizvodnja fijata 500L

Kragujevac -- Radnici Fabrike automobila FCA Srbija vratili su se danas u fabriku kako bi nastavili proizvodnju vozila "fijat 500L" posle pauze od šest radnih dana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/sliper84
Foto: Depositphotos/sliper84

Predsednik nezavisnog fabričkog sindikata Zoran Marković izjavio je da je nova duža pauza zakazana za sredinu decembra, jer kao i prethodnih godina, počev od 2010. godine, radnici FCA ne rade od 19. decembra do Nove godine, preneo je portal Clubalfa.

Prema Markovićevim rečima, razlog plaćenih odsutnosti je usklađivanje proizvodnje s tražnjom, jer kompanija ne želi da proizvede više vozila nego što je traženo.

"Da, postoji velika briga među radnicima zbog čestih prekida, ali nadamo se da će ovo najavljeno spajanje FCA i PSA doneti poboljšanja. Očekujemo da će se poštovati ono što je najavljeno na globalnom nivou, da neće biti zatvaranja i otpuštanja fabrika. Očekujemo da će objedinjavanje ova dva automobilska giganta imati pozitivan uticaj na budućnost rada fabrika u kragujevačkoj fabrici i bolje korišćenje kapaciteta", rekao je Marković o situaciji na proizvodnom mestu FCA u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.