Vesti -

Gradi se nova aerodromska pista: Srbija izdvaja 155 miliona dinara

Kraljevo -- Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara za izvođenje radova na aerodromu "Morava".

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Depositphotos, Photocreo, 45580125
Foto: Depositphotos, Photocreo, 45580125

Iako se u odluci ne precizira koji se radovi planiraju, Zoran Ilić, pomoćnik ministra za avio-saobraćaj rekao je u Kraljevu da Vlada Srbije planira izgradnju potpuno nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

"Postojeća pista ne može da prihvati avione tipa ATR, a što se tiče uspostavljanja redovnih letova, Vlada Srbije je prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu-do Soluna i Beča. Prve nedelje decembra,ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beča, a u drugoj polovini marta 2020.startuju letovi Kraljevo-Solun", rekao je Ilić.

Prema Ilićevim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

"Naravno da očekujemo da će se tu javiti Viz Er, možda i Er Srbija. Verujem da bi Er Srbija trebalo da bude najzainteresovanija, s obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju. Međutim, nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju. Motiv kompanije koja će dobiti posao je da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata", kazao je Ilić i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beča i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.

Foto: Rina
Foto: Rina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.