Vesti -

"Cena mora biti razumna": Komercijalni ugovor za brzu saobraćajnicu Ruma - Novi Sad

Beograd -- U Vladi Srbije održana je sednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor).

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, wastesoul, 54674399
Ilustracija: Depositphotos, wastesoul, 54674399

Sednici je predsedavala potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, a prisustvovao je Džang Sjaojuen, generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je važno da se što pre utvrdi investiciona vrednost projekta i usaglasi komercijalni ugovor.

"Očekujem da uskoro potpišemo komercijalni ugovor i započnemo pregovore o ceni i načinu finansiranja. Cena mora biti razumna i održiva. Sa kineskom kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i verujem da ćemo sve realizovati po planu", rekla je ona.

Džang Sjaojuen izrazio je uverenje da će komercijalni ugovor vrlo brzo biti usaglašen, te da je ova kompanija upoznata s pojedinostima i karakteristikama na svakoj od četiri deonice budućeg Fruškogorskog koridora.

"Projektno-tehnička dokumentacija će biti spremna na vreme. Mislim da i oko komercijalnog ugovora i cene projekta možemo brzo da se dogovorimo, razumemo stav srpske strane", rekao je on.

Sednici Radne grupe prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, Uprave za javni dug, kabineta predsednice Vlade Srbije, "Puteva" i "Koridora Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.