Vesti -

Stevanović i Rjazancev: Postoji prostor za bolju privrednu saradnju

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović sastao se sa zamenikom ministra industrije i trgovine Rusije Olegom Nikolajevičem Rjazancevom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ministarstvo privrede
Foto: Ministarstvo privrede

Oni su se saglasili da postoji prostor za bolju privrednu saradnju dve zemlje.

U prvih sedam meseci ove godine, Srbija je na to tržište izvezla robe u vrednosti koja premašuje pola milijarde evra, što Rusku Federaciju čini petom po redu zemljom u koju Srbija najviše izvozi.

Stevanović je istakao da dve zemlje tradicionalno imaju dobre političke odnose, ali i da je Ruska Federacija važan ekonomski partner, iako nisu iscrpljeni svi potencijali.

On je Rjazancevom predstavio investicione mogućnosti, kao i mogućnosti za nastup ruskih kompanija na srpskom tržštu, saopšteno je iz ministarstva.

Kada je reč o spoljnotrgovinskoj razmeni, veliki potencijal predstavlja Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je omogućena je bescarinska trgovinska razmena sa ruskim tržištem koje ima više od 144 miliona stanovnika.

Državni sekretar je iskoristio priliku i da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Stevanović se sa Rjazancevim sastao na marginama zvanične posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.