Vesti -

CarGo biće besplatan za obolele od retkih bolesti

Beograd -- Oboleli od retkih bolesti uskoro će dobiti pomoć od udruženja CarGo u pružanju potpuno besplatne CarGo usluge.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovo je najavio Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo". On je dodao da će CarGo pružiti finansijsku pomoć u nabavci opreme koja će olakšati i poboljšati kvalitet života svim obolelima od retkih bolesti na nivou cele Srbije.

Nakon sastanka sa Davorom Dubokom, izvršnim direktorom Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS), Vučić je rekao da na ovaj način žele da pomognu obolelim osobama od retkih bolesti i ovo krovno udruženje na nacionalnom nivou.

"U Srbiji postoji pola milion osoba koji imaju neki vid retke bolesti. Njima je potrebna podrška svih nas kako bi imali lakši i normalniji život. Retko je, ali važno. Zato hvala Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti Srbije na svemu što rade. Moraju da znaju da nisu sami sve dok je tu CarGo", izjavio je Vučić.

Direktor NORBS-a, Davor Duboka, rekao je da su kontaktirali CarGo jer je CarGo pokazao da brine o ljudima i da osobama sa retkim bolestima može da pomogne na više načina.

"Neizmerno će nam značiti besplatna CarGo usluga za obolele. Istovremeno, zajedno sa CarGo Fondacijom, čije je osnivanje najavljeno, zajedno ćemo prikupljati novac za opremu. Nažalost za 95% osoba obolelih od retkih bolesti ne postoje dostupne inovativne terapije, ali se mi trudimo da im olakšamo život kroz nabavku opreme", kazao je Duboka i dodao da će u taj posao pozvati i druge organizacije i društveno odgovorne kompanije da se priključe humanoj priči koja će promeniti Srbiju na bolje.

Vučić je istakao da će sledeće nedelje zvanično biti započeta saradnja NORBS-a i CarGo Fondacije kako bi pomogli svim građanima koji boluju od retke bolesti.

NORBS kao nacionalna asocijacija okuplja oko 30 organizacija na nivou cele Srbije i radi na tome da podigne svest o retkim bolestima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.