Vesti -

"Banja u Mladenovcu dobiće potpuno drugačiji izgled"

Mladenovac -- Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je da će se nastaviti sa ulaganjima i investicijama u banjski turizam.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG, Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Željko Mutavdžić
FOTO: TANJUG, Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Željko Mutavdžić

Ljajić je rekao da u okviru rasta turističkog prometa u zemlji, banjski turizam zauzima posebno mesto i da to pokazuje da država nije digla ruke od tako važnog resursa.

"Država i vlada će nastaviti sa ulaganjima i investicijama u banjski turizam, jer nisu iskorišćeni svi potencijali i resursi koje ta grana turizma ima", naglasio je ministar, tokom obilaska novih turističko-rekreativnih sadržaja u okviru kompleksa Selters banje u Mladenovcu...

Naveo je da je resorno ministarstvo u poslednje četiri godine, sa poslovodstvom banje Selters, uložilo oko 123 miliona dinara, od čega je ministarstvo opredelilo 55 miliona za četiri različita projekta.

"Oni su na vreme završeni i nastavljamo sa daljim investicijama i ulaganjima", rekao je Ljajić.

Dodao je da veruje da će dogodine biti izgrađen savremeni sportski kompleks sa više sadržaja, kao i da će biti završena rekreativna staza, te da će banja u Mladenovcu dobiti potpuno drugačiji izgled.

Zdravstveni turizam je u fokusu, naveo je i važno je da se prate svetski trendovi, jer se sa rehablitacijskog dela sve više fokus pomera na preventivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.