Vesti -

Novi auto-putevi strateški važni za razvoj Srbije

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa svim direktorima JP "Putevi Srbije".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/Laurent Gillieron
Foto: Epa/Laurent Gillieron

Glavna tema bili su veliki infrastrukturni projekti na kojima je ovo preduzeće investitor.

“U ovoj i narednoj godini krećemo u izgradnju šest novih auto-puteva koji su strateški važni za razvoj Srbije, a 'Putevi Srbije' su investitor i praktično nosilac posla na velikom broju ovih projekata. Država je obezbedila novac, potpisani su ugovori za nove velike projekte i sad je na 'Putevima Srbije' da zajedno sa Ministarstvom vode računa da se svi projekti realizuju efikasno i da izvodjači poštuju rokove", rekla je Mihajlovićeva.

Takođe, navela je ona, zajedno sa ministarstvom, "Putevi Srbije" radiće i na uređenju svega što treba da bude od sadržaja na Koridoru 10 i Koridoru 11, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

Predstavnici "Puteva Srbije" izvestili su potpredsednicu Vlade o dinamici radova na izgradnji auto-puteva na kojima je ovo javno preduzeće investitor, uključujući deonice na kojima su već počeli radovi, od Sremske Rače do Kuzmina, od Preljine do Požege i na deonici obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka. Bilo je reči i o pripremama za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, gde radovi treba da počnu u novembru, o predstojećoj izgradnji auto-puta Novi Beograd - Surčin i rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin, kao i o drugim projektima u nadležnosti "Puteva Srbije".

Konstatovano je i da, pored povećanja ukupnog prometa vozila na auto-putevima, raste i broj vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine, za 354 odsto u periodu 2014-2018, sa 3,62 miliona na 16,46 miliona vozila.

Na sastanku je razmatrana i dinamika izvođenja radova i izrade projekata za deonice državnih puteva koje su obuhvaćene Projektom rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.