Ministar u vanrednom inspekcijskom nadzoru: Otkrio 20 ljudi koji su "radili na crno"

Smederevo, Lazarevac -- Ministar za rad Zoran Đorđević i direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović tokom vanrednog inspekcijskog nadzora zatekli su 20 osoba koji rade "na crno".

Izvor: Tanjug
Podeli
Građevinski radnici najčešće rade &na crno& FOTO: Depositphotos, akarelias
Građevinski radnici najčešće rade "na crno" FOTO: Depositphotos, akarelias

Inspekcija je obavila 49 nadzora u Smederevu i Lazarevcu u noći između subote i nedelje.

Ministar kaže da je u prethodnih 15 dana ispekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu "na crno" među kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.

"Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju", rekao je Đorđević.

Đurović je objasnio da ispektori vrše nadzore po sistemu rotacije i dodao da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor što smanjuje mogućnost za malverzacije.

"Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom dobiće maksimalne kazne", poručio je Đurović.

strana 1 od 186 idi na stranu