Vesti -

"Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru"

Niš -- Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru, a rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Niš - Dimitrovgrad, počeće do kraja godine.

Izvor: B92
Podeli
FOTO: Depositphotos, 1256030
FOTO: Depositphotos, 1256030

To je izjavila potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović u Dimitrovgradu, gde je primila specijalnu nagradu povodom Dana opštine.

Ona je istakla da priprema rekonstrukcije pruge ide po planu, da je dokumentacija završena i da je veliki deo javnih poziva raspisan.

"Dve i po godine je potrebno da se završi kako elektrifikacija pruge, tako i obilaznica i izmeštanje pruge iz centra Niša o čemu se govori gotovo pola veka, ali mi ćemo to da uradimo", izjavila je u Dimitrovgradu potpredsednica Mihajlović.

Govoreći o graničnom prelazu Dimitrvograd koji je od velikog značaja za ovaj grad Mihajlovićeva je rekla da se zalaže za formiranje jedne trake na graničnom prelazu između dve zemlje.

"Vodimo razgovore sa našim prijateljima iz Bugarske kako bi formirali posebnu traku na graničnom prelazu između dve države, za srpske i bugarske građane. Maksimalno ću se potruditi da to u skorije vreme završimo", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je Koridor 10 najopterećenija saobraćajnica u ovom delu Evrope i da će poslednja deonica ovog auto-puta ka Nišu oko Bancareva biti završena u novembru.

"Zato moramo da imamo bezbedan i bez velikih čekanja, prolaz na graničnom prelazu između Srbije i Bugarske, kako građani sa obe strane ne bi gubili vreme na granicama, jer svakodnevno prelaze iz jedne zemlje u drugu", istakla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.