Vesti -

Poslanici iduće nedelje o rebalansu budžeta

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije počeće u utorak, 1. oktobra, redovno jesenje zasedanje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos,  faustpr
Foto: Depositphotos, faustpr

Na sednici će razmatrati predlog za rebalans budžeta u ovoj godini, kao i više finansijskih zakona.

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, koja je sazvala dva skupštinska zasedanja, predlozila je da se, pored ostalog, razmotri i izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Gojković je sazvala Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja Skupštine u ovoj godini za utorak 1. oktobra, saopšteno je iz parlamenta.

Gojković je predložila da narodni poslanici na ovoj sednici razmotre Redovni godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu, koji je podneo Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, sa Predlogom zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 10. septembra 2019. godine.

Takodje, Gojkovićeva je predložila Narodnoj skupštini da razmotri i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje gradjana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom, koji je podneo narodni poslanik doc.dr Darko Laketić.

Gojkovićeva je za sredu, 2. oktobra, sazvala Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine, a na dnevnom redu sednice su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koje je podnela Vlada.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog zakona o kontroli državne pomoći, Predlog zakona o računovodstvu, Predlog zakona o reviziji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita, kao i Predlog zakona o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom i Predlog zakona o alternativnim investicionim fondovima, koje je podnela Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.