Vesti -

Sutra odluka: Još jedan aerodrom preuzima država Srbija od lokalnih vlasti

Užice -- Odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom "Ponikve" sa Grada na državu biće doneta sutra na sednici Skupštine Grada Užica, navodi se na sajtu grada.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Photocreo, 45580125
Foto: Depositphotos, Photocreo, 45580125

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izrazio je nadu da će već početkom sledeće godine država početi da investira u aerodrom i dodao da je realno da svi radovi na rekonstrukciji "Ponikvi" budu završeni za dve godine.

Na aerodromu "Ponikve" nedavno su završeni radovi na izgradnji dela odgrade čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara.

Petković je rekao da je izgradjena ograda u dužini od 3.735 metara od ukupno 8.930 metara koliko je potrebno uraditi da bi se, kaže, završetkom ograde i uz još neke dodatne radove aerodrom stavio u civilnu funkciju.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je uložila više miliona evra u dosadašnje infrastrukturne radove na aerodromu "Ponikve", medju kojima je izgradnja pristanišne zgrade.

"Sada je neophodno završiti još 800 metara piste i uraditi svetlosnu signalizaciju. U nekoj od narednih faza potrebno je rekonstruisati vodovod kojim se napaja aerodrom i pristanišna zgrada, zatim završiti poslove vezane za protivpožarnu zaštitu. Procena je da nam je za sve te radove potrebno negde oko pet miliona evra", naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.