Vesti -

Izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Nišu počinje naredne godine

Niš -- Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u tom gradu, vrednog 55 miliona evra, početi naredne godine.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos, stoyanh
Foto: Depositphotos, stoyanh

Bulatović je rekao da je grad obezbedio sredstva za realizaciju tog projekta uz podršku Evropske unije i države Srbije

"Projekat podrazumeva izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruciju i izgradnju svih nedostajućih kolektora, kao i izgradnju kalanizacione mreže u četiri sela", izjavio je Bulatović na konferenciji za novinare koja je prenošena na lokalnoj televiziji, a za koju na zvaničnom sajtu Grada Niša nije objavljen poziv medijima.

Bulatović je rekao da će Grad Niš doprineti tome da u narednih pet godina bude realizovan nacionalni plan da svako selo dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu i dodao da je već izdvojeno prvih 16 miliona dinara iz budžetske rezerve grada za projektovanje vodovodne i kanalizacione mreže na seoskom području.

On je ukazao na činjenicu da je Grad Niš ovih dana dobio novu podršku države za saniranje putne infrastrukture i dodao da je reč o iznosu od 350 miliona dinara za saniranje 16,5 kilometara puteva na području gradske opštine Palilula.

"Grad Niš je dao doprinos da se u poslednja četiri meseca 34 putna pravca kompletno rekonstruišu. Do sada smo završili rekonstrukciju 36 kilometara saobraćajnica, a očekujemo da do kraja godine uradimo još 15 kilometara", izjavio je Bulatović.

Dodao je da je pri kraju javna nabavka i za izgradnju novih saobraćajnica na području grada.

"Izdvajanja grada za putnu infrastukturu veća su u odnosu na prošlu godinu za 20 odsto. Očekujem da ćemo za dve godine staviti pod kontrolu problem putne infrastrukture na području grada", rekao je Bulatović.

On je najavio da će saobraćajnice biti rekonstruisane i tokom zime ukoliko vremenske prilike to dozvole, pošto su, kako je naveo, završene javne nabavke i sa izvođačima radova sklopljeni dvogodišnji ugovori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.