Vesti -

"Ministarstvo poljoprivrede najavilo pomoć pčelarima jer su pretrpeli velike gubitke"

Jagodina -- Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede najavilo pomoć pčelarima jer su pretrpeli velike gubitke.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Depositphotos, Irochka
FOTO: Depositphotos, Irochka

To je izjavio otvarajući 4. Međunarodni sajam pčelarstva.

"ŽŽelim da informiššem pčelare da sam malopre razgovarao sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i rekao mu da su pčelari imali velike gubitke ove godine i da poslednje tri godine nisu imali neku zaradu i zbog uginuća pčela i ministar je obećao da će pomoći pčelarima", kazao je Marković.

On je istakao da je pčelarski posao težžak i da pčelari od marta do oktobra svakog drugog dana imaju posla oko koššnica i zahvalio Nedimoviću.

Marković je kazao i da će u sastavu delegacije koja će od 26. do 31. avgusta boraviti u Paraliji biti i veliki broj pčelara i požželeo pčelarima berićetnu sledeću godinu, te da sve lokalne samouprave na čelu sa držžavom treba da pomognu pčelare, kako bi mogli da prozivode med i da mogu od svog rada da žžive, navodi se u saopštenju.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub ŽŽivadinović je rekao da će za 15 do 20 dana u Rači biti građevinski završen pogon za prikupljanje i plasman meda i da će od naredne pčelarske sezone taj pogon početi sa plasmanom meda bez posrednika.

"Držžava Srbija godiššnje ulažže u pčelarsku proizvodnju sedam miliona evra kroz razne vidove subvencija" rekao je ŽŽivadinović.

Predsednik Bugarskog pčelarskog saveza iz Plovdiva Nikolaj Gaidov i predsednik Udruženja pčelara Pomoravlje, Boban Mišić, uručili su Draganu Markoviću Palmi zahvalnice za doprinos pčelarstvu na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.