Vesti -

Boljitak stiže u Ljig auto-putem: Pregovaraju sa prvim velikim investitorom

Ljig -- Opština Ljig očekuje razvoj svoje industrijske zone zahvaljujući otvaranju auto-puta i već se vode pregovori za dolazak prvog velikog investitora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/YUGOKYOGO
Foto: Depositphotos/YUGOKYOGO

Načelnik opštinske uprave u Ljigu Milan Janićijević kaže da, pored već otvorenog auto-puta od Ljiga do Preljine, novi auto-put ka Beogradu znači novi potencijal za razvoj Ljiga.

"Ljig očekuje dosta od novog auto-puta. Približiće nas Beogradu i drugim značajnim centrima u našoj zemlji. Mi se nalazimo na raskrsnici puteva ka većim gradovima. Pošto naša opština ima industrijsku zonu uz sam auto-put odnosno samu petlju očekujemo da ćemo uspeti da privučemo nove investitore koji će uložiti u našu opštinu i građanima omogućiti nova radna mesta", rekao je.

On navodi da opština Ljig na svojoj teritoriji još nema nijednog stranog investitora, kao i da očekuju da će otvaranjem auto-puta i taj problem biti rešen i da će uspeti nekog da privuku.

"Postoje pregovori sa potencijalnim investitorom unazad godinu dana i očekujemo da će se oni konkretizovati već do kraja tekuće godine", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.