Vesti -

Uređuju se železničke stanice: 150 miliona dinara za 60 objekata

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da će to preduzeće za ovu godinu za uređenje železničkih stanica izdvojiti oko 150 miliona dinara.

Izvor: Beta
Podeli
Železnička stanica Topčider FOTO: Nataša Stojanović
Železnička stanica Topčider FOTO: Nataša Stojanović

Tim novcem će za dve godine na srpskim prugama biti uređeno oko 60 stanica.

To preduzeće je navelo da su u prvoj polovini godine već uređene železničke stanice u Negotinu, Šidu, Kusatku, Kovačevcu, Rgotini, Odžacima i Karavukovu, a intenzivno se radi i u Pirotu, Lazarevcu, Mladenovcu i Vranjskoj Banji.

"Na taj način nastavljen je projekat uređenja staničnih objekata širom Srbije, koji je započet lane, kada je investirano oko 100 miliona dinara. Tako će za dve godine na srpskim prugama biti uređeno šezdesetak železničkih stanica, koliko ih nije rekonstruisano godinama, pa i decenijama unazad", navodi se u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije istakla je da je završeno uredjenje zgrade železničke stanice Sremska Mitrovica i da su radovi trajali oko četiri i po meseca.

"Stanična zgrada je u potpunosti rekonstruisana i dobila je novi i funkcionalniji izgled nego ranije", navodi se i dodaje da je u taj posao uloženo 33 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.