Vesti -

Utva i Mašinski fakultet zajedno rade bespilotne letelice: Potpisan Sporazum o partnerstvu

Utva avio-industrija i Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu.

Izvor: Tango Six
Podeli
FOTO: Epa/Chema Moya
FOTO: Epa/Chema Moya

Dve strane će uskoro raspisati regionalni konkurs za studente završnih godina tehničkih fakulteta za najbolje projektno rešenje bespilotne letelice.

Najbolje rešenje će biti novčano nagrađeno, a učesnici će dobiti priliku da realizuju to rešenje

"Cilj sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i privrede u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Konkretni rezultati koje kompanija Utva ima u smislu razvoja i ispitivanja nove letelice i mogućnosti Mašinskog fakulteta doveli su do zajedničkih interesa u cilju razvoja novih projektnih rešenja, ispitivanja i razvoja novih tehnoloških postupaka", navodi se u saopštenju Jugoimport SDPR-a.

Neki od konkretnih aspekta saradnje su implementacija industrije 4.0 u vazduhoplovnoj industriji, obrazovni program, unapređenje infrastrukture, zajedničko učestvovanje u razvoju i implementaciji novih tehnologija u vazduhoplovstvu, rad na istraživačko razvojnim projektima i drugi, prenosi portal Tango Six.

Navodi se da će od ovog sporazuma korist imati i studenti, jer će im biti omogućeno da neposredno učestvuju u poslovima na razvoju i proizvodnji letelica i da budu uključeni u druge aspekte poslovanja kompanije Utva avio industrija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.