Vesti -

Vučić: U prvih pet meseci 1,52 milijardi evra stranih investicija

Srbija je u prvih pet meseci ove godine imala priliv stranih direktnih investicija od 1,52 milijarde evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/O2
Foto: Screenshot/O2

Gostujući na O2 TV rekao je da je to najnoviji podatak koji je danas dobio od guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković i da pokazuje da je ostvaren rast stranih direktnih investicija između 15 i 22 odsto, u zavisnosti od toga da li je u pitanju neto ili bruto iznos.

"Zavisi od metoda čitanja i iznosi između 15 i 22 odsto uvećanja broja investicija, u zavisnosti da li gledate neto ili bruto. I to, u odnosu na izvanrednu prošlu godinu".

Vučić je kazao da je veoma srećan zbog toga, ali i zbog činjenice da država posle šest meseci ima suficit od 21,6 milijardi dinara.

Predsednik je najavio privredni rast do kraja godine od 3,7 odsto.

"Ako idete na 5 odsto uvećanja penzija, morate da obezbedite u budžetu stalnih 225 miliona evra, a za povećanje plata od 5 odsto znači 250 miliona evra godišnje. To je veliki novac i ja mislim da ga imamo. Oni koji imaju 25.000 dinara penziju dobiće povećanje od 1.500 dinara mesečno. Narod je taj koji će na kraju da presuđuje", izjavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.