Vesti -

Dinkić dovodi strance u Jagodinu

Jagodina -- Italijanska kompanija Vibak razmatra ulaganje od 30 do 50 miliona evra u izgradnju fabrike u Jagodini koja bi zapošljavala između 200 i 300 radnika.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nakon sastanka predstavnika te kompanije sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem i predstavnicima opštine Jagodina, Dinkić je rekao da se očekuje da ugovor o ovom ulaganju bude potpisan početkom marta, a da izgradnja fabrike počne na proleće.

Kako je naglasio, to će biti najveća strana investicija u Jagodini.

Dinkić je naglasio da se Vibak odlučio za Jagodinu zbog dobrog geografskog položaja, besplatnog zemljišta koje daje opština, kao i zbog podrške koju će Vlada Srbije dati toj investiji.

On je naveo da će kompanija biti oslobođena plaćanja poreza na profit narednih deset godina. Predviđeno je i da investitor dobije do 17 odsto ukupne vrednosti investicije ako zaposli više od 200 radnika.

Direktor grupe Vibak za Srbiju Patricio Masini rekao je da ta kompanija razmatra mogućnost povećanja proizvodnje i izlazak na nova tržišta, što podrazumeva proizvodnju polipropilenskih filmova, lepljivih traka od polipropilena i kartona.

"Verujemo da smo u Jagodini našli dobre uslove, vraćam se u Italiju sa pozitivnim utiscima i predložiću ovaj projekat Upravnom odboru kompanije", poručio je Masini.

Predsednik Skupštine opštine Jagodina, Dragan Marković, rekao je da je na današnjem sastanku zaključeno da će Vibak odlučiti da uloži u Srbiju, odnosno u Jagodinu, jer i vlada i opština nude investitorima mnogobrojne povoljnosti.

On je rekao da će predstavnici Vibaka posle sastanka otići da pogledaju lokaciju na kojoj bi se gradila fabrika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.