Vesti -

Dragutinović: Ova Vlada je jeftina

Beograd -- Eventualna rekonstrukcija vlade ne bi uticala i na uštede, odnosno na "rekonstrukciju" republičkog budžeta, ocenila je ministarka finansija Diana Dragutinović.

Izvor: Tanjug, Novosti
Podeli

Godišnji troškovi Vlade Srbije su 150 miliona dinara, što je mali udeo u ukupnim budžetskim rashodima od 780 milijardi dinara.

Dragutinović je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, istakla da ne može da te dve stvari dovede u vezu.

"Srpska vlada sa svim svojim kabinetima, ministrima, putovanjima, papirima, državnim sekretarima, na godišnjem nivou košta oko 150 miliona dinara i ako pogledate koliki je budžet Srbije, da je to 780 milijardi dinara, procenite da li će rekonstrukcija vlade doprineti značajno smanjenju ovih rashoda", naglasila je Dragutinović.

Sa druge strane, potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić kaže da "radikalna rekonstrukcija Vlade treba da bude završena do kraja januara ili ne treba ni da se sprovodi. Kasnije bi izgubila smisao". On objašnjava da "Srbiji ne treba više od 15 resora" i dodaje da će biti protiv bilo kakvih kozmetičkih promena u Vladi.

"Iako je prošlo dve trećine mandata nikad nije kasno za promene ako se one kvalitetno sprovedu. Cilj je da Vladu učinimo mnogo manjom, operativnijom, sposobnijom", kaže Dinkić i dodaje da se "tokom krize Vlada trudila da ublaži njene efekte i postigli smo rezultate. Vlade u regionu imale su još lošije učinke. Izbegli smo najgori scenario i bolji dani dolaze. Ali, trenutak je da podvučemo crtu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.