Vesti -

Ponuda koju je teško odbiti: Embraer nudi Hrvatima zamenu cele flote

Embraer je uveren da može da ispuni narudžbinu Kroacija erlajnsa za zamenu celokupne flote od šest Dash 8 i sedam Airbus A320 aviona.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: EPA-EFE/Antonio Bat
Foto: EPA-EFE/Antonio Bat

Iz kompanije navode da je ponudu koju su pripremili tom avio-prevozniku "teško odbiti".

Iako su i Ebraer i Erbas predstavili svoje letelice tom avio-prevozniku pre tačno godinu dana – Embraer svoj E2 a Erbas A220 – brazilski proizvođač aviona kaže da je spreman da zameni flotu Kroacija erlajnsa u roku od 18 meseci od ugovaranja narudžbine, prenosi Exyuaviation.

"Otkako smo predstavili svoj avion u Zagrebu na raspolaganju smo timu Kroacija erlajnsa. Embraer je stručan u ovom segmentu tržišta, pa verujemo da bi najbolje rešenje za kroacija erlajns bilo da svoju flotu ponovi istom porodicom letelica nove generacije. Ako uzmemo u obzir organski rast saobraćaja, govorimo o floti od nekih 18 aviona", kazao je predsednik i izvršni direktor Embrerove komercijalne avijacije Arjan Meijer, za Jutarnji list.

"Embraer je sastavio ponudu koju je teško odbiti. U principu, vrednost ponude ne objavljujemo. Ono što mogu da kažem je da će naše letelice doneti značajno veći operativni profit u mreži Kroacija erlajnsa, zahvaljujući značajno nižim troškovima. Prema proračunu za period od 10-15 godina ušteda iznosi do sedam miliona dolara po letelici", rekao je Meijer.

"Osim toga, Embraer bi konpenzovao eventualnu finansijsku razliku koja bi proistekla iz neispunjene prethodne porudžbine Kroacija erlajnsa od Erbasa", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.