Vesti -

Mediji: Omiljena firma DPS-a seli biznis u Švajcarsku

Podgorica -- Kompanija Bemaks, koja se povezuje sa vrhom DPS-a, zatvara poslove u Crnoj Gori.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: EPA-EFE BORIS PEJOVIC
Foto: EPA-EFE BORIS PEJOVIC

U toku je prodaja značajnog broja sredstava kojima raspolažu, a u planu je da biznis presele iz države, potvrđeno je "Borbi" iz više izvora, prenose Novosti.

Kako "Borba" piše, već su ostvareni određeni kontakti, pa je gotovo izvesno da će Bemaks nastaviti da posluje u Švajcarskoj, gde su dobili određene ponude.

Spekuliše se da su tamo dobili već određene poslovne ponude, pa sada žure, u susret izboru nove garniture u tužilaštvu Crne Gore, da sve poslove u Crnoj Gori zatvore.

Prema nezvaničnim informacijama, značajan deo mehanizacije kojom raspolažu je već u fazi prodaje, naročito kamioni.

Izvori su potvrdili da je gotovo izvesno da je Švajcarska novo stanište te kompanije, a da je za to najzaslužniji prvi čovek DPS-a Milo Đukanović.

Pošto je postalo izvesno da od povratka DPS-a na vlast nema ništa, polako svi ljudi bliski bivšem režimu pakuju kofere, naročito jer je izvesno formiranje nove vlade, koja će naslediti kabinet premijera Zdravka Krivokapića, zahvaljujući kome DPS u poslednjih godinu dana nije poslat u političku pošlost.

Milova putovanja u Švajcarsku

Bivši premijer i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović najmanje je tri puta sletao i zadržavao se na aerodromima u Švajcarskoj bez zvaničnog objašnjenja, dok se za 12 letova vladinim avionom od juna 2016. do marta 2020. godine na te destinacije ne znaju ni putnici ni razlozi.

Možda upravo u toj činjenici treba tražiti razloge zašto Bemaks planira da poslovanje nastavi baš u toj zemlji. Još ako se zna da je tamo nastanjen kontroverzni biznismen Stanko Cane Subotić, partner i ortak Đukanovića, onda sve postaje jasnije.

Zanimljivo je i da je stariji brat šefa DPS-a Aco Đukanović, nakon što je ta partija izgubila vlast, napustio Crnu Goru i nastanio se, kako se spekuliše, u Luksemburgu, koji nije tako daleko od Švajcarske. I u tom podatku može da leži istina zbog čega Bemaks kreće na pomenuto tržište i zašto napuštaju Crnu Goru.

Bolji poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori tvrde da će se DPS-ova vrhuška u narednom periodu kretati u dva pravca. Jedan je ka Švajcarskoj, drugi je ka Dubaiju. I ta dva kanala već uveliko funkcionišu u praksi, prenose mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.