Vesti -

Hrvati odlučili: Ukida se

Zagreb -- Hrvatska vlada ukinula je danas uredbu o ograničenoj ceni goriva.

Izvor: Tanjug, Dnevnik.hr
Podeli
Foto: prakob/Shutterstock
Foto: prakob/Shutterstock

Premijer Andrej Plenković je rekao da je zahvaljujući pravovremenoj akciji zaustavljen udar cena goriva na građane i preduzetnike.

"Danas ćemo tu odluku ukinuti", rekao je Plenković na otvoronem delu sednice vlade.

On je pojasnio da se uredba o ograničenoj ceni goriva ukida s obzirom na to da je došlo do pada cena nafte na svetskim tržištima i da je zato potrebno doneti uredbu o zabrani važenja prethodne uredbe o gorivu.

"U protekla dva meseca smo stabilizovali uslove na domaćem tržištu. Ova uredba je ispunila svoj cilj, od sutra će se cene nafte i naftih derivata formiraju slobodno", saopšteno je na vladi.

Premijer je rekao da je u Hrvatskoj poslednjih dana došlo do pada broj novozaraženih, da ti brojevi i dalje nisu mali, ali je dodao da će o tome više razgovarati na redovnoj sednici.

Hrvatski ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić je nakon sednice održao konferenciju za novinare, prenosi hrvatski portal Dnevnik.

Na pitanje da li su u Vladi razmišljali o zamrzavanju cena osnovnih namirnica, Ćorić je odgovorio: "Još nismo došli do toga da bi se išlo u tom smeru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.