Vesti -

INA reagovala na odluku Vlade: "Prodavaćemo samo do isteka zaliha"

Zagreb -- Nakon što je hrvatska Vlada uredbom ograničila maloprodajne cene goriva u toj zemlji oglasila se i naftna kompanija INA.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Epa/ANTONIO BAT
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Iz Ine su poručili da će svoja premijum goriva prodavati samo do isteka zaliha, nakon čega ih više neće imati u ponudi zbog negativnog uticaja na poslovanje kompanije.

Da podsetimo, Vlada Hrvatske propisala je sledeće cene goriva na pumpama: Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litru (1,47 evra), a dizel maksimalno 11 kuna po litru (1,46 evra).

Saopštenje Ine Jutarnji list preneo je u celosti:

"Povodom Uredbe Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cena naftnih derivata, obaveštavamo kupce da će INA prodavati svoja premijum Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan uticaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premijum goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano da snabdeva maloprodajna mesta premijum gorivima. Napominjemo kako je snabdevanje tržišta Ininim standardnim gorivima sigurno (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi)“, naveli su iz Ine.

U međuvremenu, Ina nastavlja da ispituje daljnje posledice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom, poručili su iz te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.