Vesti -

"Bankama treba pokazati šta smeju, inače će izmisliti naknade i za ustajanje na levu nogu"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović osvrnuo se danas na temu "prećutnih minusa" na tekućim računima građana.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Depositphotos/okuka67
Foto: Depositphotos/okuka67

Naime, Milanović je rekao kako zna da se "prećutnim minusima" na tekućim računima građana uz Hrvatsku narodnu banku bave mnoge centralne banke, ali da je to toliko političko pitanje da bi trebalo da bude posao vlade, političke vlasti i parlamenta, prenosi Jutarnji list.

"Lepo je da se narodna banka brine o potrošačima, ali Zakon o zaštiti potrošača koji bi ovakve situacije regulisao donose druga tela. Narodna banka bi pre svega trebalo da se bavi stabilnošću banaka, a ovo ne utiče na stabilnost banaka nego na stabilnost ljudi i porodica", rekao je Milanović u Splitu, gde je bio na svečanosti obeležavanja dana hrvatske ratne mornarice.

Izrazio je uverenje da će naći neko rešenje jer "ako sam ja mogao rešiti švajcarski franak, ovo je sitnica".

Po njegovim rečima, banke sada imaju drugačiju situaciju nego pre deset godina i isto moraju nešto zarađivati, a "došle su od toga da gule i deru ljude do toga da su im profiti, koji jesu uvek značajni, ipak manji".

"Onda banke tu traže prostor i njima treba dati smer šta smeju ili ne smeju, ako im dopustite da rade po svom, uvek će vam uzeti. Izmisliće raznorazne naknade za ustajanje levom nogom, desnom nogom, treptaj oka i tako", objasnio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.