Vesti -

Neko smanjuje, neko ukida, a Srbija povećava

Nacionalni prevoznik Luksemburga "Lukser" ukinuće letove prema Crnoj Gori, "Turkiš erlajns" će smanjiti njihov broj, dok je "Er Srbija" odlučila da ih poveća.

Izvor: Dnevne novine
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, todordinchev
Ilustracija: Depositphotos, todordinchev

Sa krajem leta, menjaju se i redovi letenja, pa su mnoge avio-kompanije odlučile da značajnije smanje broja letova, kako zbog epidemiološke, tako i zbog ekonomske situacije, pišu Dnevne novine.

"Turkiš erlajns" je revidirao red letenja i smanjio broj rotacija prema gradovima u regionu. Kada je u pitanju Podgorica, trenutnih 14 letova, dva dnevno tokom cele sedmice, biće smanjeno na deset, a po dva leta imaće ponedeljkom, petkom i nedeljom.

To je, u neku ruku, i očekivani potez ako se uzme u obzir da će crnogorska državna avio-kompanija Er Montenegro nastaviti sa održavanjem linije Tivat – Istanbul. Ta sezonska linija ima odličnu popunjenost, pa će i tokom zime njihovi avioni letjeti dva puta sedmično, i to sredom i nedeljom.

S druge strane, nakon što je crnogorski avio-prevoznik povećao na 20 broj sedmičnih letova iz Tivta i Podgorice prema Beogradu, odgovor je stigao sa druge strane. Tako će Er Srbija izmenama reda letenja imati čak 33 leta nedeljno ka Crnoj Gori.

Kad je u pitanju Podgorica, kompanija će ponedeljkom i petkom imati četiri dnevna leta, subotom i nedeljom po dva, a ostalim danima po tri.

Za Tivat će leteti dvostruko više od Er Montenegra, odnosno 12 puta, i to po jednom utorkom i sredom, a ostalim danima po dva puta. Tako će putnici na ovim relacijama sedmično moći da izaberu odgovarajući let među čak 53 ponuđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.