Vesti -

Stanivuković najavio štednju, a zapošljava koordinatora za društvene mreže

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, po preuzimanju funkcije, najavio je reorganizaciju gradske uprave.

Izvor: Capital
Podeli
Foto: Ranko Cukovic/ZIPA PHOTO/ATAImages/Profimedia
Foto: Ranko Cukovic/ZIPA PHOTO/ATAImages/Profimedia

Kao cilj navedeno je smanjenje zaposlenih i ušteda u budžetu, kao i ukidanje raznoraznih pozicija, gde su angažovani savetnici i koordinatori. Međutim, pola godine od tog obećanja ne vidi se drastičan zaokret.

Za 16 dana u ovom mesecu raspisana su četiri konkursa putem kojih će biti zaposleno više od 20 radnika u Gradsku upravu, piše Kapital i dodaje da je pojedina radna mesta za koja je raspisan konkurs, Stanivuković "izmislio".

Tako je nedavno prvo dopunio Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mesta gde je dodao radno mesto za koordinatora društvenih mreža, a zatim raspisao i konkurs za popunu tog mesta.

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje - bez javnog konkursa?

Prema novoj sistematizaciji, zadatak budućeg koordinatora je da učestvuje u izradi i ažuriranju internet stranice Grada Banjaluka, daje predloge za unapređenje promocije aktivnosti Grada putem društvenih mreža, ažurira informacije o Gradu koje se objavljuju na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

"Radno mesto koordinatora za društvene mreže je novosistematizovano radno mesto, koje je trenutno upražnjeno, te je iz tog razloga i raspisan Javni konkurs, radi njegove popune. Ono je sistematizovano zbog povećanog broja aktivnosti Gradske uprave i samim tim objava na društvenim mrežama, a s ciljem što boljeg informisanja građana, kao i promocije grada Banjaluke", kažu iz Gradske uprave.

Inače, sem ovog radnog mesta, izmenom sistematizacije gradonačelnik je otvorio i radna mesta stručnog savetnika komunalne policije.

Iz Transparensi internešenala (TI) podsećaju kako je gradonačelnik, pogotovo za vreme dok je bio odbornik i narodni poslanik isticao preveliki broj zaposlenih u Gradskoj upravi, pa im ostaje nejasno čemu potreba za novim radnicima.

Opet, ističu, treba imati u vidu i transparentnost nove Gradske uprave.

Prosečan mito u Srbiji 74 evra: Najpodložniji korupciji lekari i policajci

"Svakako treba pohvaliti transparentnost nove gradske administracije ,iako su izjave čelnih ljudi nedosledne, što se, evo, vidi po novim zaposlenjima do kojih nije trebalo da dođe“, kazali su u TI.

Kada je reč o zapošljavanju, prema analizi koju je Stanivuković predstavio u januaru ove godine, u Gradskoj upravi ima 788 radnika.

"Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kog ne mogu, a da ne postavim pitanje, kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao", izjavio je tada gradonačelnik Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.