Vesti -

Kraj jedne priče: Konačno ukinut sertifikat propale slovenačke avio-kompanije

Ljubljana -- Sertifikat AOC koji je nekada pripadao Adrija ervejzu, posrnuloj slovenačkoj nacionalnoj avio-kompaniji, konačno je ukinut.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/ANTONIO BAT
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Kako podseća portal Simple flying, taj AOC je "kralj banana" Izet Rastoder kupio u januaru prošle godine za jednu novu avio-kompaniju Er Adrijatik, plativši pritom 45.000 evra.

Naime, slovenačka agencija za civilno vazduhoplovstvo odbila je da produži rok u kom Er Adrijatik može da "odledi“ AOC sertifikat Adrija ervejza, piše slovenački list Finance.

Kako prenoisi Simple flying, ako je ikada zaista imao nameru da obnovi poslovanje nekadašnjeg slovenačkog nacionalnog avio-prevoznika, šanse za to su mu sada izgubljene.

Kada je Adrija ervejz bankrotirala, slovenačka agencija za civilno vazduhoplovstvo zamrzla je njen AOC, koji je potom prodat na aukciji kao deo raprodaje imovine Adrije u pokušaju da se isplate dugovi kompanije.

Kada ga je Rastoder kupio, dobio je rok da reši probleme sa sertifikacijom. Dobio je produžetak roka do septembra 2020, na osnovu toga što mu je pandemija koronavirusa otežavala poslovanje. Međutim, kako i dalje to nije završio, slovenački reguulator nije voljan da omogući dalje odlaganje roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.