Vesti -

Republika Srpska: Do sada izdato 27.200 turističkih vaučera

Banjaluka -- U Republici Srpskoj je od 15. juna do 15. januara izdato 27.200 turističkih vaučera za subvencionisanje smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srpskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, VitalikRadko
Foto: Depositphotos, VitalikRadko

To je saopštilo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Turistički vaučeri mogu se iskoristiti do 30. juna, a građani koji su ih već koristili u 2020. godini mogu to pravo ostvariti i u 2021. godini.

Pravo na dodelu turističkog vaučera vrednosti 100 konvertibilnih maraka ostvaruju svi punoletni građani Republike Srpske, prenose Nezavisne.

Iz Ministarstva su podsetili da jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smeštaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smeštaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može koristiti samo za plaćanje usluga smeštaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja koji pruža ugostiteljske usluge u ugostiteljskom objektu za smeštaj, a nalazi se van mesta prebivališta korisnika vaučera.

Turističke vaučere moguće je koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smeštaj širom Republike Srpske, kao i u 28 turističkih agencija posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj.

Evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija dostupna je na veb stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.