Vesti -

Kažnjen 4.000 evra jer u svom dućanu nije nosio masku: "Mogu da stavim ključ u bravu"

Igor Poljak ima mali dućan u Rijeci. Kaže da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena kada je skinuo masku, a u prodavnici nije bilo nikoga:

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Depositphotos, minervastock
Foto: Depositphotos, minervastock

"Kaznili su me kao da sam veliki trgovački lanac, to je idiotski potez države", prokomentarisao je on.

"Pa kada sam to dobio pre dva dana, umalo nisam pao u nesvest. Ako bih platio tu kaznu, mogu da stavim ključ u bravu. Promet je ionako pao i jedva opstajemo", kaže za 24 sata Igor Poljak, vlasnik firme koja drži malu prodavnicu zdrave hrane u Rijeci.

On je u četvrtak dobio prekršajni nalog po kojem ukupno mora platiti oko 4.000 evra jer nije nosio masku u prodavnici kada je došao inspektor civilne zašite. Njegova firma zbog toga mora da plati 2.650 evra, on lično oko 1.300 evra, ostatalo je trošak postupka. Poljak ima mali dućan i kaže da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena.

"Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu da izdržim. Žaliću se i idem na sud. Ovo je bilo pre više od mesec dana, kada nisu još bile rigorozne mere kao danas. Već sam išao da zatvorim dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas. Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer pospremam i zatvaram. Video je da imamo i dezinficijens, nalepnicu o nošenju maski u prostoru, pleksiglas. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Advokat kome sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj neko ovako kažnjen", priča Poljak.

Frustraciju je podelio i na Fejsbuku. Kaže da ne može da veruje da prvo nije dobio neku opomenu. Ili upozorenje.

"Boriš se da preživiš i radiš. Po ceo dan sam u firmi i jedini sam zaposleni. Lani kada je sve bilo u redu sam samo uplatio 33.000 evra PDV-a državi. I onda te ovako idiotski država ide kažnjavati. Njima je kazna jednaka jer smo firma. Niko ne uzme u obzir prihod, poslovanje, nego lupe ovakve kazne koje bi nam značile kraj. Nikako da shvate da oni žive od nas malih preduzetnika", zaključuje Poljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.