Vesti -

Lanac hotela u Ljubljani iznajmljuje sobe studentima

Ljubljana -- Hotelski lanac "Union kolekšn", koji u vlasništvu ima pet hotela u centru Ljubljane, osmislio je alternativne načine da popuni kapacitete za vreme korona-krize.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, kalinovsky
Foto: Depositphotos, kalinovsky

Ova hotelska grupacija je saopštila danas da je u pojedinim hotelima izdala sobe studentima u dugoročni najam, dok neke objekte iznajmljuje firmama kao poslovni prostor, prenosi agencija STA.

Nastojeći da se izbori sa teškim uslovima poslovanja izazvanim pandemijom kovid 19, menadžment je odlučio da počne da izdaje raspoložive hotelske sobe studentima u renoviranom hotelu Central i u novom omladinskom hotelu "Fuzi log", a takođe rentiraju i nekretnine privrednicima kao poslovni prostor.

"Većina novouvedenih poslovnih rešenja pokazala se uspešnima, jer su sobe koje se iznajmljuju studentima gotovo kompletno popunjene", navodi se u saopštenju hotelske grupe.

Kriza zbog koronavirusa ozbiljno je pogodila slovenački turizam, napominje STA i dodaje da će, prema proceni slovenačke turističkoj zajednice, međunarodni dolasci biti ove godine za 70 posto manji nego lani.

Država je priskočila u pomoć ovoj industriji s turističkim vaučerima, koji su posebno bili korisni za hotele na primorju, na planinskim destinacijama i banjama, dok hotelijerima u gradskim sredinama nisu doneli veću zaradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.