Vesti -

Zabranili rad noćnih klubova u zatvorenom: Nema igre na plesnom podijumu

Zagreb -- Hrvatski zavod za javno zdravlje (HZJZ) dopunio je preporuke za sprečavanje zaraze kovidom 19 u ugostiteljskoj delatnosti noćnih klubova.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: Depositphotos, volare2004
Foto: Depositphotos, volare2004

Zabranjuje se rad u zatvorenim prostorima noćnih klubova.

Dopuna preporuke za sprečavanje zaraze bolešću kovid 19 u ugostiteljskoj delatnosti noćnih klubova služi za zaštitu radnika i posetilaca noćnih klubova, u skladu sa trenutnim stanjem epidemije bolesti kovid 19 u Hrvatskoj, navodi HZJZ.

Potrebno je da se i dalje nastavi sa pridržavanjem preporuka HZJZ koje se odnose na sprečavanje zaraze kovidom 19 u ugostiteljskoj delatnosti noćnih klubova.

Novost je što se preporučuje da se rad noćnih klubova organizuje na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom, te da se onemogući rad i boravak posetilaca u zatvorenim prostorima noćnih klubova.

Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom omogućuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata, kao što su na primer kafići, prenosi SEEbiz.

Plesni podijum u funkciji prostora za ples nije dozvoljen. Na prostoru plesnog podijuma preporučuje se da se postave stolovi i stolice tako da između pojedinih skupina posetilaca koji sede oko stolova bude najmanje 1,5 metara razdaljine, stoji u dopuni preporukama HZJZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.