Vesti -

Otpustili 20 zaposlenih, jedini avion ide na rezanje

Sarajevo -- Kao i brojne avio-kompanije u svetu, i Flaj Bosna se susrela sa velikim finansijskim gubicima u periodu pandemije koronavirusa.

Izvor: Klix
Podeli
Foto: Depositphotos/fotokon
Foto: Depositphotos/fotokon

Kako saznaje portal Klix.ba, proteklih dana čak 20 radnika je ostalo bez posla u toj kompaniji, a ni plate nisu isplaćene do kraja ugovora radnika.

Zatvaranje granica, širenje virusa, otkazivanje aranžmana i uopšte manjak putovanja vodio je ka pitanju opstanka mnogih kompanija u svetskoj avijaciji, a kamoli malih koji imaju nebrojeno puta manje posla.

Flaj Bosna je period marta i aprila iskoristila za humanitarne letove odnosno prevoz medicinske opreme iz Kine prema BiH i Crnoj Gori. No to nije pomoglo da firma nastavi da funkcioniše normalno, pa su usledili otkazi.

Plan rukovodstva Flaj Bosne je da će ovakav status ostati do proleća naredne godine kada se nadaju da će situacija u avijaciji i turizmu biti znatno povoljnija, odnosno da će ljudi ponovo početi putovati bar približno kao nekada.

Ipak, Flaj Bosna će do proleća 2021. godine pružati usluge charter letova za domaću turističku agencija Fibulu, ali sa iznajmljenim avionom i posadom, saznaje Klix.ba.

Naime, avion koji je do sada koristila Flaj Bosna bio je iznajmljen i više se neće koristiti jer ide na tzv. "rezanje“ s obzirom na starost letelice i mogućnost velikih kvarova.

To znači da će Flaj Bosna na proleće, ukoliko ponovo uspostavi avio-linije iz Sarajeva prema gradovima Evrope i Bliskog istoka, morati da obezbedi novi avion i vrati veliki broj zaposlenih u sektoru letačkih operacija i drugog osoblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.