Vesti -

Montenegro erlajns: Srbija ostaje deo naših planova u saobraćaju

Podgorica -- Crnogorska avio-kompanija Montenegro erlajns (MA) saopštila je da Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova MA.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, bigguns
Foto: Depositphotos, bigguns

Saopšenje kompanija stiže odluke srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva da joj uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

"Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova Montenegro erlajnsa i pokušaćemo da damo doprinos da se posledice COVID19, u ekonomskim smislu, što pre saniraju", navodi se u saopštenju crnogorske kompanije koje je sinoć preneo portal CDM.

Iz crnogorske kompanije poručuju da im predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i da "industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka".

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom "Nikola Tesla", potvrđeno je sinoć Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (DCV).

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku. Montenegro erlajns je ranije u toku jučerašnjeg dana najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

DCV je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avio-prevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi Blic, koji je prvi nezvanično objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.