Vesti -

Orlandić očekuje obnavljanje letova 1. juna

Podgorica -- Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić izjavio je da veruje da će oni pratiti smer zemalja EU koje planiraju da u prvim danima juna otvore svoje granice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa, Enric Fontcuberta
Foto: Epa, Enric Fontcuberta

Aerodromi Crne Gore danas su opslužili prve avione generalne avijacije privatne i poslovne, rekao je Orlandć i dodao da postoji "ozbiljno interesovanje" svih avio-kompanija sa kojima su sarađivali u prethodnom periodu za obnovu vazdušnog saobraćaja.

"Putnici letova generalne avijacije dužni su da sa sobom imaju negativan test na Kovid-19 ne stariji od 48 sati i moraju se držati preporuka o fizičkoj distanci, nošenju maski i rukavica. Kada dođu u Crnu Gori stavljaju se pod nadzor Zdravstveno sanitarnog inspektora", kazao je Orlandić.

Rekao je i da će glavni teret povezivanja Crne Gore sa svetom poneti crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro airlines.

"Bitno je da smo i sa predstavnicima Er Srbije i tri najznačajnija niskobudžetna prevoznika Rajaner, Vizer, Izidžet već dogovorili određene korake ali pre svega moramo znati kada će se granice otvoriti", naveo je Orlandić, a preneo portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.