Vesti -

Tri nove rute: Ljubljanski aerodrom se oporavlja od kraha Adrije?

Ljubljana -- Uvođenje tri nove rute daje nadu Ljubljanskom aerodromu da se oporavi od septembarskog kraha Adrija ervejza ranije nego što je bilo predviđano.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa, Antonio Bat
Foto: Epa, Antonio Bat

Ovaj plan bio bi realizovan zajedno sa povećanjem učestalosti i kapaciteta postojećih usluga.

Izrer erlajnz iz Tel-Aviva, zajedno sa Iberija i Vindrouz erlajnsom, nedavno je najavio saradnju sa slovenačkom prestonicom. Iako sve tri kompanije planiraju da zadrže sezonske letnje letove, aerodromski operater Fraport Slovenija nada se da će neki planovi biti produženi i preko zime.

"Ubeđeni smo da će povećanje broja turista koji putuju na relaciji Slovenija-Izrael dati dobre rezultate. Nadamo se da ćemo zadržati ovu rutu i preko zime", rekao je operater.

Iz Fraporta je prethodno rečeno da će biti potrebno godinu i po kako bi se aerodrom potpuno oporavio od bankrota Adrija ervejza koji se desio 30. septembra 2019. godine.

Januara ove godine aerodrom je zabeležio pad broja putnika od 27,1 odsto, prenosi portal Eks-Ju aviejšen (Exyuaviation).

Tokom 2019. godine aerodrom Ljubljana je ponudio 1.115.294 putničkih mesta, a kroz aerodrom je prošlo 1.721.355 putnika. Adrija ervejz je obezbeđivala znatan broj putnika koji su presedali na ljubljanskom aerodromu i bili računati dva puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.