Vesti -

Savet za privatizaciju: Tender za Institut proglasiti neuspelim

Podgorica -- Savet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore nije prihvatio izveštaj Tenderske komisije o prodaji 56,48 odsto kapitala u Institutu "Simo Milošević".

Izvor: MINA-BUSINES
Podeli
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy

Savet je na današnjoj sednici zadužio Tendersku komisiju da donese odluku o proglašenju tendera neuspelim, što je bio plod duge i konstruktivne diskusije na sednici.

"Konstatovano je da jedna dospela ponuda za kupovinu akcija nije obezbedila konkurenciju, te da je došlo do značajnih promena, kako na globalnom tržištu, tako i u ekonomskom, finansijskom i pravnom sistemu Crne Gore, koje otvaraju nove mogućnosti za valorizaciju nespornog resursa Instituta", navodi se u saopštenju.

Nadležni resori će, kako je saopšteno, u narednom periodu razmotriti mogućnosti i budući proces valorizacije Instituta s obzirom na izuzetan razvojni potencijal koji zdravstveni turizam ima u Crnoj Gori, prenosi agencija Mina.

Ponudu za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta dostavio je konzorcijum češke kompanije Filibert i Vile Oliva, vlasnika biznismena Žarka Rakčevića.

Konzorcijum je ponudio deset miliona evra za 56,48 odsto državnih akcija u Institutu "Simo Milošević" i 27,94 miliona evra investicija u narednih pet godina.

Savet za privatizaciju i kapitalne projekte ovlastio je krajem marta prošle godine Tendersku komisiju za privatizaciju da sa češko-crnogorskim konzorcijumom počne pregovore o zaključenju ugovora o prodaji Instituta "Simo Milošević".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.