Vesti -

Pale prve kazne: Dva prodavca prekršila zakon o neradnoj nedelji

Podgorica -- Tržišni inspektori u Crnoj Gori kažu da se odredba o neradnoj nedelji uglavnom poštuje, a utvrdili su samo dve nepravilnosti.

Izvor: rtcg.me
Podeli
Foto: Depositphotos, stetsik
Foto: Depositphotos, stetsik

Naime, kažnjena su dva trgovca u Danilovgradu i Beranama, jer su se, kako kaže inspektorka Nada Đurđić, usudili da ne ispoštuju obavezu.

"U Danilovgradu smo danas zatvorili jedan dragstor i jednu samostalnu trgovinsku radnju u Beranama", navela je Đurđić.

Podgoričani, kako javlja RTCG, kažu da ce im biti potrebno malo vremena da se naviknu ali smatraju da im nece biti problem da drugačije planiraju vikend.

Za zaposlene u sektoru trgovine danas je prva neradna nedelja. Izmenama zakona koje su usvojene 20. juna propisano je da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i praznicima.

Ima i izuzetaka, pa se tim daniam može kupovati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe, benzinskim stanicama i pijacama.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Za nepoštovanje zakona, osim novčanih kazni, propisana je i upravna mera kojom je definisano da će inspektor, ukoliko utvrdi da trgovac radi nedeljom ili praznicima, zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.